فلسفه‌ی تالیف درسنامه‌ی سیستول

برخی از منابع موجود بالینی شما رو از کسب دانش و سواد منع می‌کنن! نکات پرتکرار امتحان رزیدنتی رو معرفی می‌کنن و میگن اینا رو صدبار بخون و حفظ کن تا یه نمره‌ی رزیدنتی بدردبخور بگیری. هرچقدر که این منابع برای فرجه‌ی آزمون رزیدنتی عالی باشن برای یه دانشجوی دوره‌ی فیزیوپات ضرر دارن. شما باید توی این دوره درس رو به شکل عمقی و اساسی یاد بگیری تا هم باسواد بشی و امتحانات این دوره رو بهتر بگذرونی، هم به وقت امتحان پره‌انترنی و رزیدنتی بتونی بهتر نکات رو حفظ کنی و رتبه‌ی بهتری از بقیه بگیری! ما هم برای نوشتن سیستول به سؤالات امتحان رزیدنتی نگاه نکردیم و بگیم هرجا سؤال اومده درس بدیم. بلکه بیشتر از هرچیز «نیاز یه دانشجوی فیزیوپات برای کسب دانش بالینی پایه» نگاه شده!

مولفین کتاب در جایگاه استاد کلاس

مؤلف سیستول خودش رو در جایگاه استاد کلاس فیزیوپاتولوژی گذاشته! هرجا احساس کرده نیاز به توضیح داره، وقت بیشتری گذاشته، مخفف‌ها و اختصارات رو توضیح داده چون دانشجو برای اولین بار می‌شنوه و در نهایت تا جایی درس داده که دانشجو بتونه تمام سؤالای امتحان فیزیوپاتولوژی رو جواب بده!

کنترل حجم کتاب

منابع بالینی مباحث انتهایی یعنی مربوط به درمان و عوارض درمان و …. رو به شکل خیلی جزئی و ریز توضیح میدن چون سؤالات امتحان رزیدنتی به همین شکله. ولی توی کتاب سیستول این مطالب به شکل خلاصه‌تر اومده و کلیات رو گفته.
چرا؟ به این ۲ دلیل:
الف) نیاز دانشجوی دوره‌ی فیزیوپاتولوژی دونستن کلیات مباحث مربوط به درمانه. مثلاً باید بدونه که یکی از روش‌های درمان چاقی، جراحی کوچک کردن معده هست و هیچ دلیلی نداره الان با انواع روش‌های برش و دوختن معده برای کوچک کردن آشنا بشه. این قسمت رو یک سال دیگه توی جراحی مفصل می‌خونه.
ب) زمانی که به امتحان رزیدنتی می‌رسی حدقل ۲ بار رفرنس‌های امتحان رزیدنتی نسبت به الآن آپدیت شدن و جزئیات مربوط به درمان تغییر کردن! پس این که الآن حفظ کنیم واسه ۶ سال دیگه هم اتلاف وقته و هم پر کردن ذهن با انبوهی از اطلاعات قراردادی که قراره بخش مهمیش عوض بشه.

سؤال پره انترنتی قطبی در هر مبحث

توی هر مبحث چند سؤال پره‌انترنی قطبی اومده. هدف این نبود که بگیم این کتاب برای امتحان پره‌انترنی مناسبه. بلکه خواستیم با مدل تست هر مبحث آشنا بشی و بدونی که می‌تونی سؤالای امتحان رو جواب بدی!

شباهت امتحان پره انترنی به فیزیوپات

در صورتی که تمایل به تست‌زنی بیشتر داشتی حتماً برو سراغ اپلیکیشن طبیبانه و تا می‌تونی تست هر درس رو بزن!

پ.ن: این اولین کتاب از تلاش ما توی دوره‌ی بالینیه و امیدوارم که با کمک شما بتونیم کیفیت کار رو هرچه بیشتر کنیم تا به آیندگان کمک بیشتری کنیم. فراموش نکنیم که فلسفه و هدف سیستول نه ورود به آشفته بازار رزیدنتی، بلکه اختصاصاً تلاش جهت باسوادتر شدن دانشجوی مقطع فیزیوپاتولوژی پزشکیه.

درباره دکتر صادق شفائی

پزشک، فارغ‌التحصیل دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، مادر سیب سبز، سیستول، ژلوفن، طبیبانه!

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *